Kryssa en IF Metallare. Kryssa Olle!

Europaparlamentarikern Olle Ludwigsson inledde sitt tal till IF Metall med att berätta om dystra siffror. Just nu går 26 miljoner människor arbetslösa i Europa. 5,6 miljoner av dessa är ungdomar.
– Vi riskerar att tappa bort en hel ungdomsgeneration med den blå politik som förs i Europa och i Sverige nu, sa Olle Ludwigsson.

– Vi står inför väldigt stora utmaningar och har ett rejält jobb att göra. Det kommer vi också att satsa all kraft på. Det kostar betydligt mycket mer att inte göra något, sa Olle Ludwigsson.

– Vi måste också lyfta och få in de fackliga fri- och rättigheterna på allvar i Europa.
Det är majoriteten som formar det samhälle vi ska leva i, vi behöver därför hjälp att nå ett rättvisare och rödare Europa, sa Olle Ludwigsson.

– Främlingsfientligheten som breder ut sig på flera håll är ännu ett skäl att rösta i Europavalet. Den tillhör inte ett modernt samhälle. Tillsammans ska vi skicka den tillbaka till historien, sa Olle Ludwigsson.

– Vilken politik som förs i EU har stor betydelse för industriarbetarna, både i samhället och på arbetsplatserna. Vi behöver ett löntagarnas Europa och därför står IF Metall bakom Olle Ludwigsson, säger Anders Ferbe, förbundsordförande.

 

Olle Ludvigsson är medlemmen i IF Metall som driver våra frågor i EU-parlamentet i dag, och han kandiderar för ännu en period. Självklart tycker vi att det är viktigt med en industriarbetare och en facklig röst i EU.

Här kan du läsa om vad Olle har jobbat med och vilka frågor han vill driva i EU-parlamentet framöver, www.olleludvigsson.eu

Här kan du se en intervju med Olle Ludvigsson som gjordes under kongressen.